DEPARTAMENT DE PREHISTÒRIA

El Departament de Prehistòria té un caràcter d' ampli espectre i un enfocament bàsicament des de la Arqueologia social .

Cronològicament abasta des de la recerca sobre els orígens humans a l'Àfrica fins a l'Etnoarqueologia de Societats caçadores-recolectores modernes, passant pel desenvolupament de les societats agrícoles i l'orígen de l'Estat a la Prehistòria.

Geogràficament es treballa des de Terra del Foc fins a Escossia i amb un punt fort en l'entorn Mediterràni.

Un altre punt fort es el desenvolupament de Ciències auxiliars de l'Arqueologia.

El laboratori de Paleoeconomia i Paleoecologia humana es va crear el 1986. Posteriorment, en creixer, es va convertir en el Servei d'Anàlisis Arqueològiques i es van anar generant altres laboratoris mes especialitzats i consituïnt grups de recerca consolidats.

El Departament té forts vincles per la recerca i pel programa de doctorat amb el Departament d'Arqueologia i Antropologia de la institució Milà i Fontanals del CSIC, amb el Museu Nacional d'Arqueologia de Catalunya i amb el d'Història de Barcelona i amb l'àrea de Prehistòria de la Universitat de Cantabria.

El Departament fa regularment recerca de camp al Perú, a l'Argentina, Escossia, Proper Orient, Àfrica Oriental, a més del vessant mediterràni de la Península Ibérica.

WEB del Departament de Prehistòria: http://www.uab.cat/departament/prehistoria/